ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

resized photos

Στην ευρεία γκάμα υπηρεσιών που  αναλαμβάνει το τεχνικό γραφείο tzanis ioannis, συμπεριλαμβάνεται η μελέτη ενεργειακής απόδοσης κτηρίων και η έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών. Ως ενεργειακή μελέτη ορίζεται η διαδικασία εκτίμησης των πραγματικών καταναλώσεων ενέργειας σε ένα ενεργειακό σύστημα γενικότερα, και ειδικότερα σε ένα κτήριο. Επίσης η μελέτη περιλαμβάνει τον καθορισμό των μεταβλητών που επιδρούν στο κτήριο, καθώς και των μεθόδων που απαιτούνται για την εξοικονόμησης ενέργειας. Από 1/01/2012 για οποιαδήποτε πράξη μίσθωσης ή μεταβίβασης ακινήτου, είναι υποχρεωτικό από τον νόμο να υπάρχει πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου (Π.Ε.Α).

Αναλυτικότερα το τεχνικό μας γραφείο αναλαμβάνει:

  • Την ενεργειακή επιθεώρηση του ακινήτου.
  • Την έκδοση του πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης (Π.Ε.Α) του κτηρίου.
  • Την εύρεση των βέλτιστων δυνατών λύσεων ώστε να βελτιωθεί ενεργειακά το κτήριο.
  • Την εφαρμογή-κατασκευή των παραπάνω λύσεων είτε με ίδια κεφάλαια, είτε μέσα από την ένταξη σας στο πρόγραμμα .

 

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ»

 

Το «Εξ οικονομώ κατ΄ οίκον», παρέχει κίνητρα στους πολίτες ώστε να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση των κατοικιών τους δίνοντας επιδοτήσεις έως 70% του επιλέξιμου ποσού. Αυτό που χρειάζεται από την πλευρά του πελάτη είναι μια αίτηση….και όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε το γραφείο μας από το στάδιο της μελέτης-σύνταξης φακέλου έως την κατασκευή.

Οι επιλέξιμες παρεμβάσεις τις οποίες επιδοτεί το πρόγραμμα αφορούν σε:

  • Αντικατάσταση κουφωμάτων και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης (συμπ. εξώπορτα κτηρίου, κουφώματα κλιμακοστασίου, παντζούρια, ρολά, τέντες, κτλ).
  • Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτηρίου συμπεριλαμβανομένου του δώματος/στέγης και της πιλοτής (συμπεριλαμβάνονται πρόσθετες εργασίες όπως αποξηλώσεις και αποκομιδή, επεμβάσεις στη στέγη πχ. αντικατάσταση κεραμιδιών, κτλ).
  • Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης (συμπ. αντικατάσταση εξοπλισμού του λεβητοστασίου και του δικτύου διανομής, τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα, συστήματα ελέγχου και αυτονομίας θέρμανσης κτλ).

Βρείτε μας στα Social Media

plus iconminus iconreload icon